Smycken även för män

Under årens lopp har urvalet av männens smycken varit väldigt begränsad; vigselring, manchettknappar och klocka. Vi på Atelier Torbjörn Tillander vill ändra på detta och ge männen ett bredare utbud. Vi tycker att smycken är en väsentlig del även i männens garderob. Varför har urvalet då haft en tendens av att vara begränsat?

"Traditionellt har männen erbjudits konservativa och praktiska smycken. Självklart har den traditionella mansrollen även spelat in, formspråket har varit tydligt och maskulint, man har undvikit att använda sig av krusiduller och dekorationer som kunnat tolkats som feminina”, berättar smyckesdesigner Tina Tillander. “Det är också väldigt länge sedan något alldeles nytt hittat in i männens smyckesgarderob. Det är roligt att se att de yngre generationerna idag vågar uttrycka sig friare i sin klädsel och med sina smycken jämfört med tidigare generationer. Numera ser jag att till exempel klassiska pärlor hittat en alldeles ny användargrupp i de unga männen”, fortsätter Tina.  

Smycken är en allt viktigare del av den herrgarderoben.

Tina Tillander

Ficksmyckets nya form

Ficksmycket är en av våra spännande nyheter denna höst. Guldsmedsmästare Janne Ehrukainen har designat och tillverkat ett ficksmycke som får sitt skimmer av diamanter. Idéen är att smycket ska ersätta bröstnäsduken och lyfta även den vardagligaste outfiten till nya höjder. 

Tanken bakom smycket har varit att erbjuda ett alternativ för den moderna mannen. Istället för en traditionell bröstnäsduk är detta smycke till för dig som vågar tänka utanför boxen. Vi har två olika modeller till påseende inne i affären och självklart kan dessa modifieras för att passa just dina önskemål. Ficksmycket kan tillverkas i både gult och vitt guld och ädelstenarnas färg har så gott som inga begränsningar. Kanske tilltalar färgfranna safirer dig? Eller väljer du hellre svarta diamanter? 

Mot en ny tid

Förutom det nya ficksmycket har vi även nya armband och hängen planerat enkom för männen i vår affär. Vi försöker möta den ökade efterfrågan och erbjuda er nya alternativ. För den ovana smyckesanvändaren kan ett armband vara ett bra första smycke. Enkelt att klä upp och ner och någonting som oftast inte uppfattas som för festligt. Välkommen till oss på Glogatan, vi guidar dig rätt i denna djungel av nya herrsmycken. Det har aldrig varit så enkelt att köpa en farsdagsgåva!

Ifall du önskar kan du boka tid på förhand per e-mail tillander@tillander.com.